Cum e sa fii constructor?

/Cum e sa fii constructor?
Cum e sa fii constructor? 2016-10-17T20:49:27+00:00

Am primit o cerere de oferta

A aparut o cerere de oferta pe SEAP. Descarc documentatia de pe site si, in primul rand trebuie sa studiez conditiile de participare si documentatia. Au trecut deja doua sau trei zile pana cand am ajuns la concluzia ca voi participa la aceasta licitatie. Dupa aceasta trec la etapa a doua in realizarea devizelor de constructii.

Ma apuc de lucru!

Introducerea devizelor cu incadrari in normele de devize poate dura chiar mai multe zile. Insa de ce sa petrec atat de mult timp, cand un program de devize ma poate ajuta!

Un program de devize constructii cu intreaga documentatie incarcata in baza de date ma ajuta sa trec DIRECT la cotatiile de pret pentru resurse (materiale, manopera, utilaj, transport) scutindu-ma astfel de timpul pierdut in caz contrar!

Caut furnizori pentru resurse

O mare pondere o are cautarea de oferta pentru materialele. Pentru materialele principale stiu furnizori, dar tebuie sa solicit oferta de preturi actualizata. Pentru materiale speciale, care apar mai rar in lucrarile de constructii si instalatii, trebuie in primul rand sa caut furnizorii. Incep cautarea pe GOOGLE, prin cataloage de firme sau prin ofertele primite cu luni in urma (pe care de obicei le ignoram atunci cand le primesc, pentru ca in acel moment nu prezentau interes).

Si… telefoane si mailuri pentru cereri de oferta… si cautari pe google iar pentru alti furnizori, pentru ca raspunsurile nu vin instant… si apoi asteptare. Pot trece si sase-sapte zile pana cand am oferte pentru materialele pentru care este strict necesar sa fac o evaluare pentru a putea prezenta oferta.

Insa nu este nevoie sa pierd asa de mult timp nici la aceasta etapa!

Prin serviciul solviDev Market pot avea in cateva minute preturile de la furnizori direct in baza de date a programului de devize constructii.

Daca nu imi convine furnizorul propus de catre programul de devize constructii, sau au ramas pozitii de materiale necotate, caut rapid in baza de date direct din program.

Am o cotatie de inceput a ofertei in mai PUTIN DE O ORA. Si apoi ma apuc si caut alti furnizori de materiale de constructii sau solicit o oferta personalizata de la furnizori.

Prin sistemul solviDev Market primesc rapid o oferta personalizata de la furnizori datorita modului special in care aceasta este intocmita.

Imi imbunatatesc oferta

Caut modalitati de a imi imbunatati oferta, prin studierea tehnologiilor pe care as putea sa le utilizez, a organizarii pe care pot sa o fac, astfel incat sa minimizez costurile.

Ar mai trebui una sau doua zile pentru acest lucru. Dar termenul de prezentare a ofertei nu-mi permite acest lucru si depun oferta asa cum a iesit la o prima evaluare.

Este clar ca nu ne-a ajuns timpul si licitatia este pierduta. Este la fel de clar ca trebuie gasita o metoda de a REDUCE TIMPUL (si de ce nu si COSTURILE, pentru ca o oferta pierduta nu-mi mai aduce niciodata inapoi banii cheltuiti pentru intocmirea acesteia: salarii, telefoane, hartie, etc).

Sansele de a castiga o oferta sunt considerabil scazute si COSTURILE sunt mult mai mari daca nu utilizez un sistem care sa-mi ofere rapid informatii pentru putea FINALIZA si OPTIMIZA ofertele mele!

Utilizand programul nostru de devize pentru constructii si instalatii, impreuna cu serviciile conexe, o sa aveti suficient timp pentru intocmirea ofertelor si a analizarii acestora pentru a minimiza pretul lor.