Cum poate fi un program de devize intr-adevar util?

/, Devize Constructii Instalatii/Cum poate fi un program de devize intr-adevar util?

Cum poate fi un program de devize intr-adevar util?

Cum poate fi un program de devize intr-adevar util?

In primul rand, trebuie sa ofere o automatizare a calculului devizelor si a situatiilor centralizatoare.

Aceste situatii se concretizeaza in documentatiile necesare pentru licitatiile bugetare sau investitii finantate din fonduri europene, prin situatii cu un format tipizat: Formular F1, Formular F2, Formular F3, etc , sau formularele mai vechi (care sunt inca cerute in anumite documentatii): Formular C1, Formular C2, Formular C3, Formular C4, Formular C5, Formular C6, Formular C7, etc.

Ok. Atunci ce criterii ar mai putea fi luate in considerare pentru a fi convins ca achizitionezi un program de devize util?

Mai jos va dam niste sugestii care ar putea sa va fie utile in alegerea unui program de devize:

 • Trebuie sa permita definirea unor noi recapitulatii de deviz: calculele care se fac in baza, si dupa calculul totalului de cheltuieli directe (acele cheltuieli care sunt clar definite ca si costuri pentru realizarea lucrarilor dintr-un deviz). Aceste calcule sunt legate de contributiile aferente costurilor de manopera si a altor cheltuieli generale ale firmei.
 • Trebuie sa permita modificarea usoara a coeficientilor de calcul al devizelor: contributia pentru asigurari sociale, contributia pentru asigurari de sanatate, contributia pentru somaj, etc
 • Trebuie sa permita definirea rapida a unor norme noi de deviz (acestea se numesc in limbaj curent, norme de deviz proprii sau norme de deviz locale)
 • Trebuie sa permita, rapid si usor, derivarea unor norme noi de deviz din normele de deviz existenta in baza de date, asupra carora sa se poata efectua rapid si usor modificari pentru personalizarea normelor de deviz locale
 • Trebuie sa permita definirea rapida a unor resurse noi de deviz (material, manopera, utilaj)
 • Trebuie sa ofere o modalitate rapida si usoara de gasire a unor oferte pentru resursele necesare in realizarea unor lucrari ofertate. Nu este suficient sa ai la dispozitie niste liste nesfarsite de materiale de la o multime de furnizori: informatiile despre acestea trebuie sa fie bine structurate pentru a putea fi regasite usor la intocmirea devizelor oferta. Este necesar ca acestea sa fie preluate rapid in bazele de date ale programului de devize, pentru lucrarea ofertata.
 • Trebuie sa ofere modalitati de schimb de informatii cu sisteme de management de proiect si de analiza a rezultatelor executiei.
 • Nu in ultimul rand, trebuie sa puna la dispozitie, prin diverse instrumente si softuri conexe, un istoric care sa permita usor si documentat crearea unor norme de deviz personalizate: o norma de deviz personalizata trebuie sa tina cont de:
 • calificarea si randamentul personalului din firma care este implicat in executarea diverselor operatiuni
 • dotarea cu utilaje si mica mecanizare a firmei
 • organizarea si sincronizarea operatiunilor in cadrul proceselor de executie si productie
 • performanta departamentului tehnic si administrativ in organizarea proceselor de productie si a fluentei si sincronizarii proceselor de aprovizionare
 • cunostinte in utilizarea de materiale si tehnologii noi care sa ofere aceleasi rezultate si functionalitati pentru lucrarile realizate
Daca aceste criterii le considerati importante, atunci solviDEV, impreuna cu solviERP, raspund tuturor acestor cerinte.