Cum se intocmeste un deviz de materiale?

/, Devize Constructii Instalatii/Cum se intocmeste un deviz de materiale?

Cum se intocmeste un deviz de materiale?

Exista de multe ori nevoia de a intocmi un deviz de materiale, pentru ca exista multe firme care vor sa-si procure singure materialele pentru executia lucrarile din deviz, acesta putand fi cuprins ca productie interna iar materialele trecute pe costuri.

Toate programele de devize ofera posibilitatea introducerii unor sporuri pe deviz.

Daca programul de devize pentru constructii si instalatii permite introducerea de sporuri negative, atunci problema este foarte simpla: se introduc sporuri de -100% la manopera si utilaj. Devizul rezultat contine doar devizul de materiale!

ATENTIE! procentul de spor de deviz este negativ

Programul de devize solviDev permite introducerea de sporuri negative pe deviz, deci va permite foarte simplu intocmirea unor devize de materiale.

O alta modalitate de a intocmi devize de materiale este introducerea ca si articol de lucrari de deviz direct materialul, fara a cuprinde nici manopera, nici utilaj si nici transport.

Programul de devize solviDev permite introducerea in deviz a materialului direct ca articol de deviz, aceasta fiind a doua modalitate de a intocmi rapid un deviz de materiale.

De asemenea, pentru intocmirea unui deviz de materiale este posibila combinarea celor doua metode: spor de manopera si utilaj negativ, si/sau introducerea directa a materialelor ca articole de deviz.