Eu nu am nevoie de un program de devize!

/, Devize Constructii Instalatii/Eu nu am nevoie de un program de devize!

Eu nu am nevoie de un program de devize!

Foarte des am auzit spunandu-se: eu nu am nevoie de devize sau de programe de devize!
Cred ca este doar o impresie ! Toti facem un deviz atunci cand propunem un pret unui client…

Chiar daca nescris, evaluam de cati meseriasi avem nevoie pentru executarea lucrarilor, ce cantitate de materiale vom folosi ca sa terminam lucrarea, cate transporturi vom face pentru definitivarea lucrarilor !
Diferenta: efectuand evaluarea in memorie, probabilitatea de eroare in calcule este mult mai mare, decat daca este efectuata in scris cu o analiza a lucrarilor si resurselor utilizate.

Probabil la fel de des se spune: Nu-mi trebuie mie un program de devize, eu fac devize in excel… Desigur ca se poate: pana la urma evaluarea presupune niste calcule, calculele pot fi facute foarte bine si in excel.

Trebuie totusi sa avem in atentie niste diferente:

– un program de devize este specializat in a efectua calcululele si a mentine evidentele necesare administrarii devizelor oferta, a situatiilor de lucrari si a resurselor necesare executarii acestor lucrari: posibilitatea de eroare se reduce aproape la zero.

– in excel viteza de realizare a unui deviz este de obicei mai mare dar, posibilitatea de eroare este, probabil, la fel de mare; in plus in excel nu se realizeaza, la fel de usor, o analiza a formarii preturilor unitare pe categorii de lucrari.

Daca sunteti un specialist, puneti-va intebarea daca ati executa o lucrare manual sau ati prefera sa utilizati o unealta profesionala?

De aceea credem ca este de preferat sa utilizati programul de devize solviDev !