Anexa material (adaugare la norma )

//Anexa material (adaugare la norma )
Anexa material (adaugare la norma ) 2016-11-01T13:48:09+02:00

Adaugare norma :

Pentru a adauga o norma se activeaza fereastra cu norme de deviz (prin meniu Fisier->Norme). Se apasa butonul <Norma noua> sau din meniu Norme->Adauga. In continuare se modifica datele in cadrul normei (vezi Modificare date norma). Pentru a salva norma se apasa butonul <Salveaza> sau meniul Norme->Salveaza

Pentru a adauga un nou material la norma se procedeaza in felul urmator:

Daca nu exista nici un material se alege meniul Sistem->Creeaza (fiind pozitionat pe zona unde este afisata norma) sau Clic dreapta (pe suprafata unde afisata norma) urmat de alegerea din meniu a optiunii Adauga Material, se introduce codul de material si apoi consumul pentru materialul nou introdus. O alta modalitate de adaugare este urmatoarea:se cauta in resurse materialul dorit, se copiaza cu Edit->Copy si apoi in fereastra se alege meniul Edit->Paste dupa care se introduce consumul pentru noul material)

Daca exista materiale la norma se pozitioneaza cursorul pe un cod de material: daca pozitia cursorului este in dreapta ultimei cifre din cod noul material va fi introdus dupa materialul pe care este pozitionat cursorul; daca pozitia cursorului este pe una din cifrele codului atunci noul material va introdus in fata materialului pe care este pozitionat cursorul. Dupa pozitionarea cursorului se poate alege meniul Sistem->Creeaza (fiind pozitionat pe zona unde este afisata norma) sau Clic dreapta (pe suprafata unde afisata norma) urmat de alegerea din meniu a optiunii Adauga Material (acelasi lucru se poate obtine si prin apasarea tastei INSERT.

Pentru a adauga o noua pozitie pentru manopera la norma se procedeaza in felul urmator:

Daca nu exista nici o pozitie de manopera se alege meniul Sistem->Creeaza (fiind pozitionat pe zona unde este afisata norma) sau Clic dreapta (pe suprafata unde afisata norma) urmat de alegerea din meniu a optiunii Adauga Manopera, se introduce codul de manopera si apoi consumul pentru manopera nou introdusa. O alta modalitate de adaugare este urmatoarea:se cauta in resurse manopera dorita, se copiaza cu Edit->Copy si apoi in fereastra se alege meniul Edit->Paste dupa care se introduce consumul pentru noua pozitie de manopera)

Daca exista pozitii de manopera la norma se pozitioneaza cursorul pe un cod de manopera: daca pozitia cursorului este in dreapta ultimei cifre din cod noul manopera va fi introdusa dupa manopera pe care este pozitionat cursorul; daca pozitia cursorului este pe una din cifrele codului atunci noua manopera va fi introdusa in fata manoperei pe care este pozitionat cursorul. Dupa pozitionarea cursorului se poate alege meniul Sistem->Creeaza (fiind pozitionat pe zona unde este afisata norma) sau Clic dreapta (pe suprafata unde afisata norma) urmat de alegerea din meniu a optiunii Adauga Manopera (acelasi lucru se poate obtine si prin apasarea tastei INSERT.

Pentru a adauga un nou utilaj la norma se procedeaza in felul urmator:

Daca nu exista nici un utilaj se alege meniul Sistem->Creeaza (fiind pozitionat pe zona unde este afisata norma) sau Clic dreapta (pe suprafata unde afisata norma) urmat de alegerea din meniu a optiunii Adauga Utilaj, se introduce codul de utilaj si apoi consumul pentru utilajul nou introdus. O alta modalitate de adaugare este urmatoarea:se cauta in resurse utilajul dorit, se copiaza cu Edit->Copy si apoi in fereastra se alege meniul Edit->Paste dupa care se introduce consumul pentru noul utilaj)

Daca exista utilaje la norma se pozitioneaza cursorul pe un cod de utilaj: daca pozitia cursorului este in dreapta ultimei cifre din cod noul utilaj va fi introdus dupa utilajul pe care este pozitionat cursorul; daca pozitia cursorului este pe una din cifrele codului atunci noul utilaj va introdus in fata utilajului pe care este pozitionat cursorul. Dupa pozitionarea cursorului se poate alege meniul Sistem->Creeaza (fiind pozitionat pe zona unde este afisata norma) sau Clic dreapta (pe suprafata unde afisata norma) urmat de alegerea din meniu a optiunii Adauga Utilaj (acelasi lucru se poate obtine si prin apasarea tastei INSERT.

Pentru a adauga un noua anexa de material la norma se procedeaza in felul urmator:

Daca nu exista nici o anexa de material se alege meniul Sistem->Creeaza (fiind pozitionat pe zona unde este afisata norma) sau Clic dreapta (pe suprafata unde afisata norma) urmat de alegerea din meniu a optiunii Adauga Anexa Material, se introduce codul de anexa de material si apoi consumul pentru anexa de material nou introdusa. O alta modalitate de adaugare este urmatoarea:se cauta in resurse anexa de material dorita, se copiaza cu Edit->Copy si apoi in fereastra se alege meniul Edit->Paste dupa care se introduce consumul pentru noua anexa de material)

Daca exista anexe de material la norma se pozitioneaza cursorul pe un cod de anexa de material: daca pozitia cursorului este in dreapta ultimei cifre din cod noa anexa de material va fi introdusa dupa anexa de material pe care este pozitionat cursorul; daca pozitia cursorului este pe una din cifrele codului atunci noua anexa de material va introdusa in fata anexei de materialul pe care este pozitionat cursorul. Dupa pozitionarea cursorului se poate alege meniul Sistem->Creeaza (fiind pozitionat pe zona unde este afisata norma) sau Clic dreapta (pe suprafata unde afisata norma) urmat de alegerea din meniu a optiunii Adauga Anexa Material (acelasi lucru se poate obtine si prin apasarea tastei INSERT).

Pentru a adauga un noua anexa de utilaj la norma se procedeaza in felul urmator:

Daca nu exista nici o anexa de utilaj se alege meniul Sistem->Creeaza (fiind pozitionat pe zona unde este afisata norma) sau Clic dreapta (pe suprafata unde afisata norma) urmat de alegerea din meniu a optiunii Adauga Anexa Utilaj, se introduce codul de anexa de utilaj si apoi consumul pentru anexa de utilaj nou introdusa. O alta modalitate de adaugare este urmatoarea:se cauta in resurse anexa de utilaj dorita, se copiaza cu Edit->Copy si apoi in fereastra se alege meniul Edit->Paste dupa care se introduce consumul pentru noua anexa de utilaj)

Daca exista anexe de utilaj la norma se pozitioneaza cursorul pe un cod de anexa de utilaj: daca pozitia cursorului este in dreapta ultimei cifre din cod noa anexa de utilaj va fi introdusa dupa anexa de utilaj pe care este pozitionat cursorul; daca pozitia cursorului este pe una din cifrele codului atunci noua anexa de utilaj va introdusa in fata anexei de utilajul pe care este pozitionat cursorul. Dupa pozitionarea cursorului se poate alege meniul Sistem->Creeaza (fiind pozitionat pe zona unde este afisata norma) sau Clic dreapta (pe suprafata unde afisata norma) urmat de alegerea din meniu a optiunii Adauga Anexa Utilaj (acelasi lucru se poate obtine si prin apasarea tastei INSERT.