Aplica cota de aprovizionare la toate materialele

//Aplica cota de aprovizionare la toate materialele
Aplica cota de aprovizionare la toate materialele 2016-10-17T20:49:28+03:00

Folosesc optiunile atasate bazelor de preturi

Sunt optiuni cele care sunt prezentate in imaginea urmatoare :

bm38

Optiunie sunt initial neselectate in functie de nevoile utilizatorului ele pot fi selectate. Selectarea lor are urmatoarele efecte:

-Utilizeaza manopera din manipulari : la totalul de greutate din deviz se aplica o manopera de manipulare manula si mecanica, conform specificatiilor cuprinse in P91, majorata cu coeficientul de crestere de manopera, respectiv utilaj.

-Utilizeaza transport CF : transportul mediu pe CF (fracht-ul mediu) este valoarea de transport pentru materiale la preturi din 449 inmultita cu cresterea de transport CF. Nu este indicat a se folosi datorita faptului ca transportul se realizeaza in procent de 90% cu auto iar valoarea obtinuta in deviz va fi probabil neconforma cu cheltuielile reale de transport.

-Rotunjeste preturile unitare : se vor rotunjii toate preturile unitare la leu.

-Aplica cota de aprovizionare la toate materialele : exista materiale in deviz pentru care transportul este specificat separat in articole TRA (de regula betoanele, mortarele, agregatele) asupra carora, de obieci, nu se aplica cota de aprovizionare. Daca validam aceasta optine atunci cota de aprovizionare se va aplica pentru toate materialele ; este vorba de cota de aprovizionare definita de ProcentCotaAprovizionare.

-Pret manopera cu cote : acesata optiune poate fi utilizata in cazul in care se lucreaza cu o recapitulatie nestandard care se doreste a cuprinde si cotele de CAS, Somaj, Sanatate, etc in preturile unitare de deviz

-Pret material fara cota :aceasta optine se foloseste in cazul in care se lucreaza cu recapitulatii nestandard si care au cota de aprovizionare calculata explicit la sfirsitul de vului

-Greutate la toate materialele : exista materiale ale caror greutati nu intra in calcului preturi mediu de transport la santier (de obiecei betoane, mortare, agregate) si a caror transport se specifica separat in articole de TRA in deviz. Pentru aceste materiale trebuie sa se specifice ca nu « Are greutate » in definirea lor ca resurse. Daca se doreste ca pretul mediu de transport sa fie aplicat la toate materialele indiferent de modul lor de definire se valideaza aceasta optiunee.