Cum se cauta o norma?

//Cum se cauta o norma?
Cum se cauta o norma? 2017-11-15T10:16:38+02:00

Cautarea normelor poate fi facuta dupa Cod si dupa Denumire. Pentru a cauta o norma cu un cod cunoscut se intra in fereastra de norme (din meniu sau cu tasta functionala F6, se apasa butonul , dupa care se intoduce codul normei, se apasa tasta sau butonul Ok.

Daca se cunoaste doar partial codul normei de deviz (probabil capitolul normei), se debifeaza optiunea „Exact”; pozitionarea se va face pe cel mai apropiat cod de partea cunoscuta a codului, dupa care prin navigare poate fi gasita norma de deviz dorita.

O alta modalitate de cautare a normelor este dupa denumire. Pentru a selecta normele care contin in denumire un anumit cuvant, sau o parte de cuvant, se deschide fereastra de norme (din meniu sau cu tasta functionala F6), se apasa butonul „Filtreaza”.

Acum in lista de norme de deviz vor aparea doar cele care contin in descriere cuvantul dorit (in cazul din imagine cuvantul „beton”). Este de remarcat faptul ca in descrierea normelor de deviz sunt foarte multe prescurtari ale cuvintelor pentru ca descrierea normei de deviz sa nu fie foarte lunga, si din acest motiv, la selectie este bine sa se incerce a se folosi numai baza cuvantului (o prescurtare uzuala a cuvantului dupa care se face selectia).

Aveti alte intrebari? Puteti incerca in lista de mai jos.