Cum se introduce o situatie de lucrari noua?

//Cum se introduce o situatie de lucrari noua?
Cum se introduce o situatie de lucrari noua? 2016-10-17T20:49:29+03:00

Cu acest program de devize puteti face si situatii de lucrari. Fiecarui deviz i se pot atasa oricate situatii de lucrari lunare. Daca este cazul, se pot crea mai multe serii de situatii de lucrari in aceeasi luna.

Pentru introducerea situatiilor de lucrari la devize nu este nevoie sa completam decat cantitatea, totul preluandu-se din devizul pentru care se intocmeste situatia. Putem obtine apoi un raport cu resturile de executie si cu eventualele depasiri la decontare fata de contract.

Ceea ce trebuie remarcat este ca, daca un deviz are cel putin o situatie de lucrari, programul nu va va permite sa stergeti articole din devizul respectiv. In schimb puteti adauga noi articole in deviz care va permite realizarea situatiilor de lucrari pentru lucrari suplimentare la acel deviz.

Pentru a crea o situatie de lucrari noua, se selecteaza un deviz din lista din stanga a „Colectiei de devize”, dupa care se da click pe butonul „Creaza o situatie de lucrari noua”. Programul va cere inca odata confirmarea pentru adaugarea unei noi situatii de lucrari. Dati Ok la aceasta intrebare daca doriti intr-adevar sa creati o situatie de lucrari noua. Situatia noua de lucrari va aparea ca sublista a devizului.

In dreptul fiecarei situatii de lucrari apare un numar. Acest numar este numarul de identificare pentru situatia de lucrari. Nu are nici un fel de relevanta pentru utilizator, decat in cazul in care se fac mai multe serii de situatii de lucrari in aceeasi luna, caz in care ajuta la diferentierea lor.

Dupa crearea situatiei de lucrari, cantitatile se introduc in situatia de lucrari in acelasi mod in care se face la introducerea unui deviz, deosebirea fiind ca programul nu va va lasa sa modificati decat cantitatea.

Exista doua facilitati care le puteti folosi dand Click dreapta deasupra listei de articole a situatiei de lucrari: preluarea cantitatilor din deviz, sau anularea tuturor cantitatilor din situatia de lucrari in lucru.

Aveti alte intrebari? Puteti incerca in lista de mai jos.