Cum se introduce o forta de munca noua?

//Cum se introduce o forta de munca noua?
Cum se introduce o forta de munca noua? 2017-10-25T11:59:56+03:00

Cum se introduce o forta de munca noua?

Pentru a introduce o forta noua de munca se deschide fereastra de resurse, se selecteaza „Manopera” ca „Tip resursa”, dupa care se apasa butonul „Creaza o pozitie noua de manopera”.

Pentru specificarea codului fortei de munca nou create, se pozitioneaza cursorul pe textul „Manopera noua”, dupa care se da un „dublu click” sau se apasa tasta , iar la final se introduce codul dorit pentru manopera nou creata.
Codul de forta de munca trebuie sa fie format din 7 cifre (eventual completat la stanga cu zerouri), din care prima cifra trebuie sa fie obligatoriu 0. Restul de 6 cifre pot fi oarecare. Aceasta regula de codificare este verificata de program.

Ultimele doua cifre semnifica categoria, respectiv treapta conform nomenclatorului de meserii valabil pana in 1989.
Similar se procedeaza pentru completarea denumirii noii pozitii de forta de munca prin pozitionarea pe textul „Denumire manopera noua”.

Tarif – este tariful pe ora exprimat in RON. Pentru cei care lucreaza in LEI vechi acesta este tariful care va fi luat in calcul pentru stabilirea tarifului actual prin inmultirea cu coeficientul de crestere a preturilor la manopera.
Pentru completarea campului „Tarif”, se procedeaza in modul urmator: se pozitioneaza cursorul imediat dupa „:”, se da un „dublu click” sau se apasa tasta si se completeaza valoarea dorita.

Finalizarea adaugarii fortei de munca noua se face prin apasarea butonului „Salveaza manopera nou creata” din bara principala de instrumente a programului de devize.

Aveti alte intrebari? Puteti incerca in lista de mai jos.