Cum se introduce un deviz?

//Cum se introduce un deviz?
Cum se introduce un deviz? 2017-11-14T16:01:41+02:00

Pentru a introduce un deviz se selecteaza din colectia de devize obiectul caruia îi va apartine devizul nou creat, dupa care se da clic pe butonul de adaugare din bara de butoane a ferestrei principale. Ca rezultat se va deschide formularul de introducere a proprietatilor devizului pe care il putem vedea in imaginea urmatoare:

Codul devizului este orice combinatie de litere si/sau cifre, de lungime maxima 8 caractere. Denumirea devizului poate fi orice text, insa este bine ca acesta sa sugereze continutul devizului (de exemplu „SUPRASTRUCTURA”). Recapitulatia este una din recapitulatiile definite in program (Formular C4 – Formular F2, Formular C5 – Formular F3, Lista cantitati) si va fi recapitulatia implicita cu care va fi listat sau afisat devizul. Baza de pret este o baza de pret atasata devizului cu rol informativ, calculul devizului efectuindu-se in baza de preturi activa (cea afisata in bara de stare a sistemului). Este utila pentru a se identifica baza de preturi in care a fost creat devizul pentru a putea regasi afla valoarea initiala a acestuia. Odata inchisa fereastra prin apasarea butonului „Ok”, devizul va aparea in cadrul obiectului selectat ca sublista a acestuia si se va afisa fereastra pentru introducerea primului articol de deviz.

  • Programul ofera facilitati in editarea devizului:
  • Cautarea unui articol in deviz, ceea ce va poate fi util in cazul in care acesta are un numar mare de articole
  • Vizualizarea rapida a normei corespunzatoare articolului de deviz curent, ceea ce va poate ajuta sa vedeti daca incadrarea pentru respectivul articol de deviz este cea pe care o doriti
  • Cautarea articolelor care au in norma o anumita resursa, de exemplu un material cu un anumit cod. Acest lucru este util pentru a identifica articolele care contin o anumita resursa
  • Multiplicarea cantitatilor la toate articolele de deviz cu un anumit coeficient (coeficient supraunitar inseamna o majorare, coeficient subunitar inseamna o diminuare, si coeficient zero inseamana reducerea tuturor cantitatilor la zero)
  • Stergerea articolelor din deviz care au cantitati zero

Printr-un singur click puteti vedea resursele devizului

Aveti alte intrebari? Puteti incerca in lista de mai jos.