Ce este o lista anexa a unei norme de deviz ?

/, Devize Constructii Instalatii/Ce este o lista anexa a unei norme de deviz ?

Ce este o lista anexa a unei norme de deviz ?

Lista anexa in programul de devize SolviDev.

Rolul listei anexe intr-un program de devize !

Lista anexa in programul de devize SolviDev:

O lista anexa este de fapt un material, sau utilaj, generic ale carui caracteristici nu sunt specificate total in norma de deviz; de exemplu marca unui beton este specificata doar in momentul intocmirii devizului (pretul difera in functie de marca !) , desi toate celelalte materiale auxiliare si consumul de forta de munca este acelasi, indiferent de marca betonului !

Acest lucru este valabil pentru o multitudine de alte materiale: gresie, faianta, tevi, corpuri de iluminat, robineti, etc.

Scopul principal al listelor anexe (materiale nespecificate) a fost micsorarea numarului de norme de deviz: nu se defineste o norma de deviz pentru fiecare tip de material, daca materialele auxiliare si operatiunile aferente sunt aceleasi !

1

In norma de deviz CA01A1 materialul Beton nu are specificata marca (B50, B100, B150, etc): este un material nespecificat, sau un material generic (nu are specificate toate caracteristicile).

1

In programul de devize SolviDev se intra in alegerea materialului, cu toate specificatiile, pentru a avea posibilitatea de stabilire a pretului si a necesarului de aprovizionat la executia lucrarilor.

SIMPLU SI EFICIENT!