Eu nu am nevoie de un program de devize ! E nefolositor !

/, Devize Constructii Instalatii/Eu nu am nevoie de un program de devize ! E nefolositor !

Eu nu am nevoie de un program de devize ! E nefolositor !

Esti sigur ?! Nu te grabi !

Foarte des am auzit spunandu-se: „Eu nu am nevoie de devize sau de programe de devize!” , „De ce sa dau banii pe un astfel de program?!” , „Sunt nefolositoare!” etc.
Este doar o impresie lipsita de analiza ! Toti facem un oarecare deviz atunci cand propunem un pret unui client…

Fie el scris sau nescris, evaluam de cati meseriasi avem nevoie pentru executarea lucrarilor, ce cantitate de materiale vom folosi ca sa terminam lucrarea, cate transporturi vom face pentru definitivarea lucrarilor s.m.d !
Insa, efectuand evaluarea in memorie, probabilitatea de eroare in calcule este mult mai mare, decat daca este efectuata in scris cu o analiza a lucrarilor si resurselor utilizate, monitorizate si incadrate pentru a putea fi vizualizate toate etapele si procesele.

Probabil la fel de des se spune: „Nu-mi trebuie mie un program de devize, eu fac devize in EXCEL…”. EXCEL-ul reprezinta una dintre „variante”, pana la urma evaluarea presupune efectuarea unor calcule, iar acestea pot fi facute foarte bine si in EXCEL.

Dar cat e de eficient?! E profesionist?!

Trebuie totusi sa avem in atentie niste diferente majore:
– un program de devize este specializat in a efectua calculele si a mentine evidentele necesare administrarii devizelor oferta, a situatiilor de lucrari si a resurselor necesare executarii acestor lucrari iar posibilitatea de eroare se reduce aproape la zero.
– in EXCEL viteza de realizare a unui deviz este de obicei mai mare dar, posibilitatea de eroare este, probabil, la fel de mare; in plus, in EXCEL nu se realizeaza, la fel de usor, o analiza a formarii preturilor unitare pe categorii de lucrari

IMPORTANT!! Functionalitatile, integrarile si extensiile programelor de devize special concepute pentru eficientizarea activitatii de intocmire, analiza, calcul si interpretare nu pot fi inlocuite de modalitatea simplista de lucru.

ALEGETI O UNEALTA PROFESIONALA!!