Ce este o pozitie a unei liste anexe a unei norme de deviz ?

/, Devize Constructii Instalatii/Ce este o pozitie a unei liste anexe a unei norme de deviz ?

Ce este o pozitie a unei liste anexe a unei norme de deviz ?

Pozitii lista anexa in programul devize SolviDev.

Rolul pozitiilor listelor anexe intr-un program de devize; mai putine norme de deviz !

Lista anexa in programul de devize SolviDev:

O lista anexa este de fapt un material, sau utilaj, generic ale carui caracteristici nu sunt specificate total in norma de deviz; de exemplu marca unui beton este specificata doar in momentul intocmirii devizului (pretul difera in functie de marca !) , desi toate celelalte materiale auxiliare si consumul de forta de munca este acelasi, indiferent de marca betonului !

Acest lucru este valabil pentru o multitudine de alte materiale: gresie, faianta, tevi, corpuri de iluminat, robineti, etc.

Scopul principal al listelor anexe (materiale nespecificate) a fost micsorarea numarului de norme de deviz: nu se defineste o norma de deviz pentru fiecare tip de material, daca materialele auxiliare si operatiunile aferente sunt aceleasi !

Pozitia de lista anexa este aleasa dintre materialele potrivite pentru materialul nespecificat sau generic, in momentul intocmirii unui deviz. In piata libera exista o multitudine de variante: programul de devize SolviDev permite completarea listelor anexe cu materiale dorite de catre fiecare utilizator !

1

In lista anexa 10173 (care este utilizata de exemplu in norma de deviz CA01A1) pot fi adaugate orice alte tipuri de beton care pot fi utilizate in turtnare in conditiile specificate de norma CA01A1.

ATAT DE SIMPLU!